Ik wil geen grove poriën meer, ik wil fijne poriën!

grove poriën

grove poriën

Ik wil geen grove poriën meer, ik wil fijne poriën!

“ik wil schone en fijne poriën maar elke dag flink scrubben en de reinigende behandelingen bij de schoonheidsspecialiste helpen helemaal niet”  dit is wat Yvonne (34 jaar, Sliedrecht) tegen mij zei toen zij in april 2015 bij mijn in de praktijk kwam om advies te krijgen over haar huid.  Ik kon haar alleen maar gelijk geven! Scrubben verwijdert de losse overmatige talg en de schoonheidsspecialiste drukt talg uit de poriën leeg. Het zijn snelle oplossingen maar na een aantal dagen vullen de grove poriën zich weer met talg en is het probleem van verstoppende poriën weer terug.  Een korte termijn oplossing dus.

Ik wil graag met je delen wat ik toen voor haar heb gedaan en ook waarom dat dan wel werkt.

Haar vraag aan mij was: ‘Hoe krijg ik nu die supergladde huid zonder verstopte poriën en zonder gaatjes?

Veelal gebruiken huidtherapeuten (ook gespecialiseerde schoonheidsspecialisten) profesionele behandelingen met zuren om de poriën te verfijnen. De zuren lossen namelijk talg op en dat zorgt ervoor dat de huid zich sneller afschilfert. Dat werkt dus! Maar tot op zekere hoogte. De textuur wordt glad, je ziet er even fris uit maar eerlijk is eerlijk de poriën vullen zich na een tijdje weer. Sterker nog de poriën zelf worden niet fijner. Op z’n simpelst gezegd de  huid heeft nog steeds gaatjes en die gaatjes die vullen zich weer met talg en vuil.

De vraag is dus:  kan dat eigenlijk wel:  fijnere poriën?
Mijn antwoord: Ja dat kan!

Maar we hebben het wel over een verandering van de huidstructuur,  iets wat door veel dermatologen gezien wordt als aanleg, een genetisch bepaald huidtype en dus onveranderbaar.
Mijn visie hierop gaat verder. Ik heb dit in het begin ook voor waarheid aangenomen maar doordat ik eigenwijs ben en mijn klanten atlijd het beste resultaat wil geven heb ik de afgelopen jaren meer mogelijkheden onderzocht.  Ik weet nu dat het wel mogelijk is mede door de ervaring die ik heb opgedaan met klanten met dit huidbeeld.
Om de structuur van de huid te veranderen, is het  verwijderen van de bovenste laag van de huid, zoals behandeling met scrubben of met zuren, zeker niet voldoende. Er is een behandeling nodig die de celstructuren verandert in de basis van waar de  cel gevormd wordt. Er is een trigger nodig die de huidcel reset. Reset als in: ‘de originele vorm terug brengen’ , zoals die was toen je nog een baby huidje had.
Het is een proces dat mogelijk is door de behandeling met microneedling. Miniscule naaldjes die de huid perforeren en daar in de huid een ontsteking veroorzaken. Daardoor krijgt de huid in de diepere lagen het signaal om nieuwe cellen aan te maken en zo nieuwe celstructuren te vormen. Het gaat zelfs nog iets verder. Alle eerder ‘verloren’ celstructuren en bestanddelen worden ‘her’ bouwd waardoor gaatjes zich van binnenuit opvullen met huideigen materiaal zoals collageen.  Je krijgt dus letterlijk een nieuwe huid.

Én daardoor is het wel mogelijk om op de lange termijn fijnere poriën te krijgen en een super gladde huid te BEHOUDEN.

Yvonne zei aan het einde van haar behandelprogramma:  “Ik ben intens gelukkig met mijn nieuwe huid. Ik wist niet dat mijn huid nog zoveel mooier en gladder kon worden”

In de volgende blog wil ik je graag vertellen welke organen in relatie staan met het hebben van grove en verstopte poriën. Ik leg dan uit hoe verminderde condities van deze organen de oorzaak zijn van het krijgen van verstopte poriën en een vette huid en hoe je dit zelf kan aanpakken.

Tot de volgende keer.

De Huidalchemist,

Amber Leimena